2285022259 Πλατεία Πρωτοδικείου, Νάξος vernikos.nikos@gmail.com
hero imagebanner imagebanner image
 
Υπηρεσίες
Νικόλαος Βερνίκος | Χειρουργός Οδοντίατρος Νάξος

Στο οδοντιατρείο του “Νικόλαου Βερνίκου” το οποίο εδρεύει στην Πλατεία Πρωτοδικείου στη Νάξο, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας οδοντιατρικές υπηρεσίες, βασιζόμενη στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε πάσχοντα.


Αισθητική Οδοντιατρική
Η Αισθητική Οδοντιατρική ασχολείται με τη βελτίωση της παρουσίας ενός υγιούς χαμόγελου, χαρίζοντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των ατόμων. Η Αισθητική Οδοντιατρική επίσης, ασχολείται με την επαναφορά της χαμένης αισθητικής κάποιων χαμόγελων που επλήγησαν από την τερηδόνα, ατυχήματα ή απλά από το πέρασμα του χρόνου.
 
Στόχος της αισθητικής οδοντιατρικής είναι να πετύχει το τέλειο χαμόγελο.

Παιδοδοντία
Η Παιδοδοντία ασχολείται με την παρακολούθηση της υγείας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας των παιδιών και των εφήβων. Τα δόντια των παιδιών (νεογιλά) παρουσιάζουν αρκετές διαφορές από τα δόντια των ενηλίκων και η στοματική τους κοιλότητα μεταβάλλεται συνεχώς, κατά την ανάπτυξη, καθώς τα παιδικά δόντια αντικαθίστανται από τα μόνιμα. 
 
Συνίσταται η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο να γίνεται στην ηλικία των 18 μηνών, ώστε να αξιολογηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης τερηδόνας.


Περιοδοντολογία
Η Περιοδοντολογία  ασχολείται με τις παθήσεις των ιστών που στηρίζουν τα δόντια (ούλα, περιοδόντιο, φατνιακό οστό).

Οι κύριες παθήσεις είναι οι διάφορες μορφές ουλίτιδας με σημαντικότερη την περιοδοντίτιδα γιατί αυτή μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των δοντιών και την πλήρη αποδιοργάνωση του στόματος.


Εμφυτεύματα
Τα σύγχρονα εμφυτεύματα είναι φτιαγμένα από τιτάνιο, έχουν σχήμα που μοιάζει με τη ρίζα του δοντιού, τοποθετούνται στην γνάθο και πάνω τους συγκολλούνται ή βιδώνονται διάφορες προσθετικές αποκαταστάσεις (τα τεχνητά δόντια).

Χειρουργική Στόματος
Η Χειρουργική του Στόματος ασχολείται με στοματικά προβλήματα όπου για την αντιμετώπισης τους είναι απαιτητή η χειρουργική επέμβαση. 
 
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με χειρουργική στόματος είναι: 
- Εξαγωγές δοντιών και υπολειμματικών ριζών
- Αντιμετώπιση των έγκλειστων δοντιών καθώς και των επιπλοκών που μπορεί να δημιουργηθούν (φρονιμίτης)
- Περιακρορριζική χειρουργική (ακρορριζεκτομή)

Η εγγυημένη επιτυχία στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας, βασίζεται στην εξαρχής σωστή σχεδίαση της θεραπεία και στην επιτυχή υλοποίηση αυτής.
 
Σκοπός μας είναι η παροχή ουσιαστικής θεραπευτικής πρακτικής, σε ένα περιβάλλον οικείο και άνετο για τον ασθενή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού.
Είμαστε καθημερινά στη διάθεσή σας, για να σας προσφέρουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Νικόλαος Βερνίκος | Χειρουργός Οδοντίατρος
Πλατεία Πρωτοδικείου, Νάξος
Τηλ: 2285022259 Κιν: 6938184937